Wij hebben de flexwerkplek van de 'toekomst' voor u ingericht

Wij hebben de flexwerkplek van de 'toekomst' voor u ingericht

De LTT Flexwerkplek van de toekomst is een integrale hightech oplossing die mensen persoonlijke controle geeft over hun werkplek. Zo faciliteert hij mens en machine, productief, veilig en gezond werken optimaal.

De LTT Flexwerkplek kun je volledig afstemmen op persoonlijke voorkeuren, onder andere op type en intensiteit van verlichting, temperatuur, hoogte en temperatuur op basis van persoonlijke voorkeuren. Uniek aan deze LTT-werkplek is dat zowel mens en machine volledig zijn geïntegreerd! Buiten het ergonomische deel zijn uw applicaties direct beschikbaar op uw werkplek en uw telefoon is automatisch ingelogd op uw flexplek. Allemaal mogelijk door samenwerking van onze kennispartners met de inzet van Internet of things. 

Bureaublad direct op de juiste hoogte met de LTT Puck

Het bureaublad van uw LTT Flexwerkplek van de toekomst zal automatisch op de hoogte worden ingesteld. De hoogte van het bureaublad is eenvoudig aan te passen en onthoudt de persoonlijke voorkeuren van de gebruiker. Dit gaat via de LTT Puck, die via de Smart Flexwerk App de voorkeursinstellingen opslaat. Wanneer u de volgende keer incheckt, zal de Flexwerkplek zich automatisch instellen naar de juiste hoogte. Gebruiksvriendelijk, comfortabel, gezond en perfect voor flex-werkplekken!

Naast een productiviteitsverhoging van 46% heeft staand werken nog een aantal positieve effecten.

Aanmelden van telefoon & applicaties

Via het aanmelden via de LTT Puck in combinatie met de Smart Flexwerk App, zal uw telefoon op uw werkplek direct worden aangemeld. Daarnaast zal u doormiddel single-sign login automatisch worden ingelogd op bijvoorbeeld uw LTT Smart Desktop.

Klimaatcomfort op de werkplek

Voor een optimale productiviteit van uw medewerkers moet de binnentemperatuur tussen 20-25°C zijn. De comfort temperatuur verschilt per persoon. Jong of oud en man of vrouw. Daarom geeft één algemeen klimaattemparatuur bij veel personen comfortklachten. Uit recent wetenschappelijk onderzoek is gebleken, dat mensen die geen invloed hebben op het binnenklimaat gemiddeld 6,3% minder productief verwachten te zijn en gemiddeld 1,5 keer meer ‘sick building klachten’ hebben.

"24% van de werknemers in Nederland ervaart het binnenklimaat op hun werk als ‘onprettig’ en 32% is van mening dat de temperatuur slecht te regelen is." - TNO

Verwarmd bureaublad op basis van persoonlijke voorkeur

De LTT Werkplek van de toekomst is leverbaar met een verwarmbaar bureaublad. Het blad is snel warm en is instelbaar in 5 standen. Door een speciale uitsparing blijft uw laptop en het toetsenbord koel. Zo heeft de medewerker de controle over de temperatuur van zijn werkplek en heeft geen koude handen in de wintermaanden!

Door persoonlijke verwarming kunt u tot 25% energie besparen. Daarnaast kan de productiviteit met 6% stijgen en kunnen de gezondheidsklachten onder medewerkers tot 33% dalen.

Voordelen:

  • Persoonsgericht verwarmen en verkoelen
  • Kostenbesparend en productiviteitsverhogend

Door het klimaat in gebouwen op werkpleknivo persoonsgericht te verwarmen, kunnen eigenaren en gebruikers kosten besparen. Het energieverbruik kan tot 25% worden gereduceerd aangezien alleen de werkplekken die in gebruik zijn worden geklimatiseerd. Groot bijkomend voordeel is, dat het bijdraagt aan het comfort en de tevredenheid van de medewerkers, wat een gunstig effect heeft op de productiviteit en het terugdringen van afwezigheid.

Dynamische verlichting op de werkplek

Verlichting op de werkplek is niet alleen noodzakelijk voor het uitvoeren van uw werkzaamheden. Diverse onderzoeken hebben aangetoond, dat goede verlichting een positieve invloed heeft op de gezondheid, welzijn, alertheid en zelfs op de slaap-kwaliteit van medewerkers.

Als het niet mogelijk is te profiteren van daglicht, biedt dynamische verlichting grote voordelen. Dit soort verlichting bootst het ritme van het daglicht na. Licht met bijvoorbeeld een groot blauwlichtaandeel (koudwit) heeft een activerende werking; het versterkt het cognitieve prestatie- en het concentratievermogen. Licht met een groot roodlichtaandeel (warmlicht) heeft juist een ontspannende werking.

Persoonlijk instelbare verlichting

Biodynamische verlichting is geïntegreerd in de Flexwerkplek van de toekomst, waarbij gebruikers zelf controle hebben over de kleur en niveau van het licht. Naarmate men ouder wordt neemt de verlichtingsbehoefte toe en elk individu heeft een eigen voorkeurskleur. Daarnaast blijkt uit diverse onderzoeken ook dat het regelbaar maken van werkverlichting invloed heeft op de gezondheid en welzijn van de medewerker en dat het zelfs kan leiden tot hogere werkprestaties. De LTT Flexwerkplek van de toekomst maakt het mogelijk om de werkplekverlichting individueel aan te passen naar persoonlijke voorkeuren.

Ergonomisch paspoort & beschikbaarheid

Het ergonomisch paspoort stelt uw werkplek automatisch in op basis van uw persoonlijke voorkeuren. In de LTT Smart flexwerk app registreert u uw persoonlijke voorkeuren, zowel zit- en stahoogte en temperatuur. Door de smartphone op de LTT Puck te leggen, die geïntegreerd is in het werkblad, weet de werkplek dat u er bent. De werkplek wordt vervolgens automatisch ingesteld op individueel niveau, aangemeld op het telefoonsysteem en zijn uw applicaties beschikbaar op uw werkplek. En u krijgt desgewenst een tip, als u te lang zit of staat. Handig toch. (instelbaar)

Aanwezigheid inzichtelijk voor receptie

Doormiddel van sensoren kan worden bepaald of uw u werkelijk aanwezig bent op uw werkplek en is een medewerker eenvoudig te lokaliseren door de receptie. Ook kan via het LTT webportaal worden bepaald op welke flexplek u aanwezig bent. Wel zo handig als de receptioniste uw gasten wil brengen voor een overleg. 

Bezettingsgraden meten en inbuilding navigatie mogelijk met IoT

Doordat het systeem weet wie op welke locatie aanwezig is, is het mogelijk om eenvoudig inbuilding te navigeren naar de collega waar u naar op zoek bent. Immers bij flexwerken heeft niemand een vaste werkplek. Maar denk ook aan het pushen van een vluchtroute naar het mobiele telefoontoestel van een medewerker bij brand voor het bieden van een veilige uitweg. Ook zijn beschikbare EHBO-medewerkers en BHV-ers, hiermee snel en eenvoudig op te sporen. 

De bezettingsgraden van een gebouw zijn belangrijke informatie voor vastgoed- en facilitair beheer. Door sensoren en displays is het mogelijk om te bepalen, wie, waar, hoeveel en op welke verdieping de werkplekken bezet zijn en waren. Ook voor vergaderruimtes zijn oplossingen beschikbaar. Op basis van deze informatie kunnen investeringen in vastgoed worden gedaan en onderhoud en schoonmaak worden ingepland, etc. etc.

AVG geautomatiseerd op uw Flexwerkplek

Met een slimme sensor wordt de PC/Latop van de medewerker in luttele seconden op inlogstand gezet, als hij of zij even weg is van zijn of haar werkplek. Volledig automatisch, uw medewerkers hoeft u hier niet meer te trainen om hun werkplek privacy vriendelijk achter te laten. 

Intresse in de werkplek van de toekomst, neem dan contact met op

 

 

 


Ma - Vrij 9.00 - 17.00
Feestdagen gesloten
8304 BC, Gildenweg 2,  Emmeloord
The Netherlands
 

Over Let Things Talk

Let Things Talk is de provider van oplossingen op het gebied van het Internet of Things in samenwerking met een netwerk van partners (Het LTT ecosysteem), waarmee wij kennis en mogelijkheden van IoT breed in de markt zetten. Let Things Talk is het voorbeeld van een Coöperatief model in een modern jasje.

Ontvang nieuws & updates