Verdienen aan verduurzaming van uw vastgoed

Verdienen aan verduurzaming van uw vastgoed

Verduurzaming van uw vastgoed is een uitdaging waar bijna alle vastgoedeigenaren mee aan de slag moeten de komende jaren. Met de mogelijkheden die IoT nu biedt kunnen een aantal uitdagende thema's worden gerealiseerd.

Thema's die spelen in de vastgoedsector zijn verschillend, maar de volgende thema's staan zeker op verschillende agenda's:

1. Klimaat controle, hoeveel energie of schone lucht (warmte, gas, airconditioning) gebruik ik op welke momenten van de dag en hoe krijg ik invloed op dit gebruik.

2. Energiemanagement, hoeveel energie (electra) gebruik ik, of hoeveel energie wek ik op, op welke momenten van de dag en hoe krijg ik invloed op mijn electra, hoe voldoe ik aan het nieuwe klimaatakkoord.

3. Wie bevinden zich in mijn kantoor omgeving en zijn de werkplekken, spreekkamers, vergaderzalen allemaal bezet

4. Hoe is de staat van mijn drinkwatervoorziening in mijn pand, is het water veilig of is er sprake van een (verhoogd) risico op Legionella

5. wat is de staat van mijn technische installaties en wanneer moeten deze worden onderhouden

Al de bovenstaande punten kunnen met een IoT oplossing worden gemonitored en al of niet automatisch worden bijgestuurd. Wat dit voor uw bedrijfsvoering kan betekenen kan Let Things Talk voor u nagaan, doorgaans zijn besparingen op energie van 20% tot 35% realiseerbaar, waarmee ook de terugverdientijd vaak binnen een acceptabele periode gerealiseerd is.

Kortom een duurzaam gebouw tegen acceptabele kosten, een mooi verhaal over uw vastgoed, dat u op de markt kunt vertellen.


Ma - Vrij 9.00 - 17.00
Feestdagen gesloten
8304 BC, Gildenweg 2,  Emmeloord
The Netherlands
 

Over Let Things Talk

Let Things Talk is de provider van oplossingen op het gebied van het Internet of Things in samenwerking met een netwerk van partners (Het LTT ecosysteem), waarmee wij kennis en mogelijkheden van IoT breed in de markt zetten. Let Things Talk is het voorbeeld van een Coöperatief model in een modern jasje.

Ontvang nieuws & updates