Maak van uw bedrijfsgebouw een Super Smart Building

Maak van uw bedrijfsgebouw een Super Smart Building

Gebouwen kunnen steeds slimmer en efficiënter worden dankzij het plaatsen van sensoren. Klimaatbeheersing, werkplekbezetting optimaliseren het gebruik van een gebouw. Dankzij de draadloze en low power LoRa technologie is het nu mogelijk om optimaal gebruik te maken van sensoren die weinig stroom verbruiken en daarom langdurig op een batterij mee kunnen gaan. 

Verwerken van IoT sensoren in bestaande- en nieuwe gebouwen.

In een smart buildings zijn talloze (verborgen) technieken en sensoren verwerkt waarmee het gebouw kan worden beheerd, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaam energiebeheer en efficiënt ruimtegebruik. Doordat talloze sensoren op verdiepingen en afdeling waarnemen in welke ruimtes mensen zich bevinden, kunnen ruimten met een lage bezetting tijdelijk worden gesloten wat energiebesparing oplevert.

Wat doet een smart building met zijn gebruikers?

Om een gebouw slim te maken, moet het – als het ware – kunnen communiceren met zijn gebruikers. Het moet kunnen ‘aanvoelen’ en invullen wat de behoeften zijn van gebruikersgroepen of individuen. Welbevinden valt of staat bij welkom zijn. Dat geldt voor medewerkers en voor bezoekers. Daarom is hospitality – gastvrijheid – een wezenlijk onderdeel van het nieuwe werken in slimme gebouwen. Waar je welkom bent, wil je zijn. Bij het ontwerpen van smart buildings koppelt Let Things Talk het welzijn van de gebruiker aan de techniek binnen het pand.

De status maken wij 24/7 beschikbaar via onze webportal De Let Things Talk IoT WebSuite is hier al op voorbereid. In dit ons IoT-platform kun je eenvoudig functionaliteiten toevoegen. Zoals integratie met andere IT-systemen, dataverrijking, automatiseren van processen.

Wat kun je meten en dus verbeteren binnen een Smart Buidling

  • temperatuur per ruimte
  • luchtvochtigheid per ruimte
  • CO2 per ruimte
  • werkplekbezetting
  • bewegingen
  • geluid
  • licht (Lumen)
  • rook / koolmonodioxide
  • water

Hoe pakt Let Things Talk het traject – samen met u – aan?

Bij elke transitie van een ‘gewoon’ gebouw naar een smart building gaat Let Things Talk steevast uit van de wensen en ambities van de klant, diens financiële randvoorwaarden en de potentie van het gebouw. Elk traject is maatwerk. Elke organisatie heeft haar eigen drijfveren en specifieke werkstijl.

Voor de inventarisatie van de specifieke behoeften en wensen worden de specialisten van uw organisatie – zoals op het gebied van human resources, informatie- en communicatietechnologie, facilitair, vastgoed – bijeengebracht. In deze interdisciplinaire inspiratiesessie presenteren wij alle mogelijke innovatieve technieken en geven uw specialisten aan welke onderdelen wenselijk, belangrijk of noodzakelijk zijn. Ook de (financiële) haalbaarheid wordt in ogenschouw genomen.

Let Things Talk vertaalt deze visie en ambities in ontwerpuitgangspunten en verwerkt die in een business case of een programma van eisen. Daarin worden de voorziene kosten en de beoogde voordelen (resultaten) van de transitie naar een smart building in kaart gebracht.

Let Things Talk kent de leveranciers die de ambities van de organisatie kunnen vertalen in innovatieve technieken. Let Things Talk selecteert desgewenst deze bedrijven en schakelt ze in voor de realisatie.

Voor Let Things Talk is de transitie van een ‘gewoon gebouw’ naar een slim gebouw pas geslaagd wanneer de implementatie van alle innovatieve technieken ook is omarmd door de gebruikers. Een smart building werkt pas als de mensen erin en ermee werken. Let Things Talk gelooft dat smart buildings van duurzame betekenis zijn voor de prestaties van bedrijven en organisaties.

Graag delen wij onze visie met u en informeren wij u over de smart building projecten van Let Things Talk.

 


Ma - Vrij 9.00 - 17.00
Feestdagen gesloten
8304 BC, Gildenweg 2,  Emmeloord
The Netherlands
 

Over Let Things Talk

Let Things Talk is de provider van oplossingen op het gebied van het Internet of Things in samenwerking met een netwerk van partners (Het LTT ecosysteem), waarmee wij kennis en mogelijkheden van IoT breed in de markt zetten. Let Things Talk is het voorbeeld van een Coöperatief model in een modern jasje.

Ontvang nieuws & updates