IoT - Gateways

IoT - Gateways

Met Let Things Talk (LTT) Gateways is er voor elk project een oplossing, in combinatie met de online LTT websuite bent u altijd 'in control' van al uw 'Internet of Things apparatuur'. De LTT Gateway is een cruciaal onderdeel van uw Internet of Things infrastructuur.. De juiste keuze van het type LTT gateway is belangrijk voor toepassing, actoren en sensoren die u wilt beheren en bedienen.

Unieke sensoren, maar één LTT Gateway voltstaat

Het verbinden kan op allerlei manieren plaatsvinden, bijvoorbeeld middels WiFi, Lora, Sigfox, NB-IoT, Bluetooth LE, etc. Welke verbinding u het beste kunt gebruiken is afhankelijk van de type toepassing. Deze sensoren kunnen allerlei zaken meten,  zoals, temperatuur, luchtvochtigheid, Co2, koolmonoxide, Lumen (licht), waterdruk, hartritme, beweging, spraak, beeld, glucose, ect. Bijna elke waarde kan wel door een IoT sensor worden bepaald.

Een LTT gateway werkt in de basis volgens het pricipe "IF" THEN "ELSE", Voorbeeld: Stel u heeft bepaald dat de binnentemperatuur op 20 graden moet zijn, maar alleen als u werkelijk thuis bent. Dan zal een temperatuursensor continue meten of de temperatuur de minimale waarde heeft van 20. Via o.a. uw mobiele toestel kan de LTT gateway bepalen of u werkelijk thuis bent. Als uw werkelijk thuis bent zal en de temperatuur is < dan 20 graden is, zal de gateway het signaaal geven aan de centrale verwarming om de ketel te gaan stoken. Het registeren of u aanwezig bent, doen wij in dit bovenstaande aan de hand van de GPS locatie van uw telefoon. Aanwezigheidregistratie kan ook met een warme- of bewegingssensor.

Webportal, sensoren en actoren

Via LTT Websuite wordt de gateway geprogrammeerd, beheerd en worden de sensoren 24/7 gemonitord. Hiermee heeft u inzicht op de status van de omgeving. De gegevens die deze sensoren geregistreren kunnen gebruikt worden voor o.a rapportages en bepalen van KPI. Op basis van deze gegevens kan het systeem verder worden ingeregeld. Verder is de LTT gateway verantwoordelijk voor de aansturing van de actoren, hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld dimmers, aan- en uit schakelaars, het open- sluiten van deuren en ramen, zonwering open en sluiten, verlichting hoger en lager, etc. Doormiddel van het programmeren van de LTT gateway, kunnen deze actoren automatisch worden in- of uitgeschakeld of de waarden aangepast worden. Lees meer over sensoren, wat kun je daarmee meten

De Gateway slimmer maken met Artificial Intelligence en/of Machine Learning

De basis van de Gateway is het koppelen van de sensoren via bv LoRa, Sigfox, Wifi, Bluetooth, etc. De gateway registreerd de absolute waarden, bv Temperatuur=18. Doormiddel van programmering, geeft u een opdracht aan de gateway wat te doen als een sensor een bepaald waarde registreerd. Deze waarde kan worden vergeleken met wat u zelf heeft bepaald, wat de gateway heeft geleerd door het gebruik in een periode (Machine Learning uit Big Data), maar kan nog intelligenter door de LTT gateway te koppelen met Artificial Intelligence van IBM Watson, Google AI, Microsoft AI  of Amazon AI. 

Koppelen met uw bestaande KNX of Modbus apparatuur is in veel gevallen ook mogelijk. De LTT Gateways hebben een open API (Application Programming Interface). U kunt hiermee opdrachten geven aan de Gateway, maar de Gateway kan ook opdrachten geven aan uw bestaande apparatuur (Mits geschikt) . De beschrijving van de API-interface is ook beschikbaar voor klanten U kunt dus zelf tegen de API-interface aan programmeren, heeft u hierbij hulp nodig, dan kunt u op ons terugvallen. 

Voor elke toepassing is er een LTT IoT Gateway

Er zijn LTT gateways voor één specifieke oplossing, ook kunt u ervoor kiezen om een LTT gateways die werkelijk alle communicatiestandaarden en sensoren ondersteund. Zodat u modulair uw systeem kunt aanschaffen en uiteindelijk via één systeem bijvoorbeeld een gebouw kan monitoren en beheren

Geïnteresseerd in onze LTT gateways, neem dan contact met ons op:

 


Meer in deze categorie: IoT - sensoren »
Ma - Vrij 9.00 - 17.00
Feestdagen gesloten
8304 BC, Gildenweg 2,  Emmeloord
The Netherlands
 

Over Let Things Talk

Let Things Talk is de provider van oplossingen op het gebied van het Internet of Things in samenwerking met een netwerk van partners (Het LTT ecosysteem), waarmee wij kennis en mogelijkheden van IoT breed in de markt zetten. Let Things Talk is het voorbeeld van een Coöperatief model in een modern jasje.

Ontvang nieuws & updates