Legionella bestrijden kan nu volledig automatisch met IoT

Legionella bestrijden kan nu volledig automatisch met IoT

Per tappunt meten of er tijdig en voldoende water door de leiding is gelopen in combinatie met het meten van de temperatuur van het water om de legionellabacterie te voorkomen!

Uitbraak van legionella is de grootste nachtmerrie van iedere gebouwbeheerder

Doormiddel van de inzet van IoT techniek is het mogelijk om per tappunt te monitoren of er voldoende water door de leiding is gelopen om de vorming van de legionellabacterie tegen te gaan. Met behulp van een slimme kraan gekoppeld aan een IoT-gateway, deze kraan kunt u zelfs eenvoudig zelfs met een app op afstand bedienen.

De wetgever stelt, dat er minimaal vijf minuten per 24 uur water door een leiding moet lopen. In veel gebouwen, maar vooral bij verpleeghuizen, scholen en gemeentelijke instellingen, dient de instelling aan te kunnen tonen, doormiddel van een aftekenlijst, dat iedere dag elke kraan vijf minuten heeft gelopen. In de praktijk is gebleken, dat deze handeling, regelmatig wordt vergeten of dat de aftekenlijst wordt ingevuld, zodat dat de kraan werkelijk heeft opgestaand.

Met behulp van sensoren, optioneel slimme kranen, IoT gateway en webportaal kan dit volledig automatisch plaatsvinden, inclusief de benodigde wettelijke registratie hiervan in een webportaal.

Voordelen van legionellabestrijding met de LTT Gateway:

  • Sluitende registratie legionella bestrijding
  • Medewerkers kunnen bezig blijven met hun eigen werkzaamheden
  • Sluitende overdraagbare registratie voor wetgever
  • Vasstellen van lekkages (water verkwisting) 
  • Ook monitoren en registratie mogelijkheid, zonder slimme kranen
  • Mogelijkheid uitbreiden met andere slimme gebouwmanagement systemen
  • Tijdwinst

Geautomatiseerde legionellabeheersing met slimme kranen

Slimme kranen gekoppeld aan het systeem, zorgen ervoor dat u niet meer door het gebouw hoeft te lopen en handmatig de kranen hoeft open en dicht te draaien. Dit levert tijdswinst op, die besteed kan worden aan datgene waar het eigenlijk om draait, namelijk uw eigen business. De LTT Gateway kan hiermee een belangrijk onderdeel zijn, van uw legionellabeheersingplan. Meer informatie over de registratie en wetgeving kunt u hier vinden. - link RIVM wetgeving legionella

 

 


Ma - Vrij 9.00 - 17.00
Feestdagen gesloten
8304 BC, Gildenweg 2,  Emmeloord
The Netherlands
 

Over Let Things Talk

Let Things Talk is de provider van oplossingen op het gebied van het Internet of Things in samenwerking met een netwerk van partners (Het LTT ecosysteem), waarmee wij kennis en mogelijkheden van IoT breed in de markt zetten. Let Things Talk is het voorbeeld van een Coöperatief model in een modern jasje.

Ontvang nieuws & updates