IoT - sensoren

Meten wat u wilt weten met IoT-sensoren

Met de Internet of Things-sensor wordt vaak het apparaat bedoeld dat gegevens uit de omgeving haalt en naar een centrale locatie stuurt, bijvoorbeeld naar de cloud of een IoT Gateway op locatie stuurt. Een sensor is noodzakelijk om een waarde te kunnen bepalen op een x moment. Een hele bekende toepassing, is een temperatuurmeter van uw CV ketel. Een sensor in uw woonkamer registreerd de temperatuur en stuurt vervolgens een signaal naar de ketel om wel of niet te gaan stoken. 

Wat kunt u meten met sensoren?

Bijna werkelijk alles. Sensoren zijn er in allerlei soorten en maten. En er komen nog dagelijks nieuwe type sensoren bij voor meestal specifieke toepassingen. Sensoren, die veel gebruikt worden, zijn temperatuur, beweging, Co2, rook, luchvochtigheid en lichtsensoren. In de meeste gevallen volstaat zo’n standaardsensor. Met het LTT platform kunt u bijna elk type sensor koppelen.

Sensoren IOT honingraat

De juiste sensor kiezen

Hoe kiest u uit het enorme aanbod, wat nu de beste sensor is voor uw IoT-oplossing? Dat begint met het beantwoorden van vier basisvragen:

  1. Wat wilt u meten? - bv. Temperatuur of beweging of beide
  2. Waar wilt u dat meten? Binnen of buiten, op het land, industrieterrein, etc
  3. Hoe nauwkeurig moet de sensor zijn? Hoe precies moeten de waarden kloppen
  4. Wat mag het kosten? Mag een sensor 25 euro of 2500 kosten

Ons advies - start laagdrempelig

Let Things Talk kan in veel gevallen met onze dienst LTT Proof of Concept tegen zeer gereduceerde kosten een Proof of Concept aanbieden. De PoC wordt in de meeste gevallen door partners van Let Things Talk in Nederland ontwikkeld. Bent u tevreden over de PoC, dan kunnen we desgewenst seriematig in Nederland sensoren (hardware) ontwikkelen en produceren. Wilt u nog verder opschalen, dan kunt u wederom gebruik maken van het Let Things Talk Ecosysteem. Binnen dit ecosysteem zijn partijen aanwezig, die voor u sensoren op maat in het verre oosten laten onwikkelen en produceren. Om voor u de meest aantrekkelijke prijs te realiseren. 

Kosten voor het ontwikkelen van een Proof of Concept

Let Things Talk gaat voor een lange termijn samenwerking en zijn bereid te werken tegen hele scherpe tarieven. Omdat wij gebruik maken van onze eigen LTT Gateway en reeds diverse PoC's hebben ontwikkeld kunnen wij binnen enkele weken al een eenvoudige PoC voor u realiseren.

Wilt u meer weten over de dienst Proof of Concept van Let Things Talk? Neem dan contact met ons op.


Meer in deze categorie: « IoT - Gateways IoT - verbindingen »
Ma - Vrij 9.00 - 17.00
Feestdagen gesloten
8304 BC, Gildenweg 2,  Emmeloord
The Netherlands
 

Over Let Things Talk

Let Things Talk is de provider van oplossingen op het gebied van het Internet of Things in samenwerking met een netwerk van partners (Het LTT ecosysteem), waarmee wij kennis en mogelijkheden van IoT breed in de markt zetten. Let Things Talk is het voorbeeld van een Coöperatief model in een modern jasje.

Ontvang nieuws & updates