Energie besparende maatregelingen
Energie besparende maatregelingen

Totaaloplossing Informatieplicht - Erkende Maatregelen

In februari 2019 is heeft de regering het Klimaatakkoord ondertekend. Doelstelling is om de CO2-uitstoot met bijna de helft terug te dringen in 2030. Organisaties die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of meer dan 25.000 m3 aardgas per jaar verbruiken, zijn verplicht om energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van maximaal 5 jaar door te voeren en een informatieplicht om deze aan te geven. Wij helpen deze organisaties, met onze dienst 'Digitaal antwoord op Erkende Maatregelen Energiebesparing'

Totaaloplossing Informatieplicht
Slimme en effectieve uitvoering van Erkende Maatregelen Energiebesparing


Ons antwoord hoe invulling te geven aan de informatieplicht van de Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO). Inclusief aangifte RVO via e-herkenning.


Gateway Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Energy Gateway

VOLG HET ONDERSTAANDE STAPPENPLAN
ERKENDE MAATREGELEN ENERGIEBESPARING

Stap 2: Bepaal de top 10 energieslurpers van uw bedrijf

Stap 3: Bepaal welke Energie Maatregelen u kunt uitvoeren


Stap 4: Vraag subsidie aan voor de genomen maatregel

Stap 1: Monitoor uw energieverbruik

Start met het monitoren van uw volledige energieverbruik, uw gas, water en het verbruik van elektriciteit per fase en/of zelfs per apparaat met de LTT Energy Gateway, die wij direct aansluiten op de slimme meter in uw bedrijf. U krijgt hiermee een nauwkeurig inzicht in het daadwerkelijke verbruik van uw gas, water en electriciteit.

Overzichtelijk gepresenteerd in de LTT Energy dashboard, die u naar wens kunt inrichten. en onze LTT Energy smartphone-App. (Android & IoS)

Stap 2: Bepaal de top 10 energieslurpers

Meten is weten. DE LTT Energy dashboard geeft u heel veel informatie over uw gas, water en elektriciteitsverbruik in uw bedrijf en daarbuiten.

U kunt met deze data vervolgens de 10 top van uw energieslurpers bepalen. Ook het verbruik van de kleinere energieslurpers kunt u bepalen en aanpakken. Vele kleintjes maken ook één grote energieverbruiker.

De informatie uit de LTT Energy Gateway geeft u handvatten om slim om te gaan met Erkende Maatregelen Energiebesparing opgesteld door de Rijksdienst van Ondernemend Nederland.


Stap 3: Stel een projectteam samen

De LTT Energy Gateway maakt uw gebouw intelligent en wij kunnen uw apparatuur (machine) bijvoorbeeld automatisch aan- of uitschakelen, uw verlichting dimmen en/of afstemmen op het daglicht, uw kantoren slimmer verwarmen en nog veel meer. 

Wij kunnen uw projectteam helpen, vaak bestaand uit facilitair en ICT-management van uw organisatie met het uitvoeren van energie besparende maatregelen.

In de webbased tool MIJNEML kunt u exact uw maatregelen registreren en updates hierin aangeven en het resultaat daarvan uploaden naar de Rijksdienst van Ondernemend Nederland. (RVO)


Stap 4: Vraag de subsidies aan

Er zijn ruime subsidies beschikbaar voor investeringen in energiebesparing. Wij helpen om inzicht te krijgen welke subsidies er beschikbaar zijn en kunnen ook de aanvraag hiervan voor u verzorgen van de onderstaande regelingen en subsidies.

 • De energie-investeringsaftrek (EIA)
 • De milieu-investeringsaftrek (MIA)
 • Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL)
 • De investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)
 • Stimulering duurzame Energieproductie (SDE)

LTT Energy Gateway

Mogelijkheden zijn onbeperkt

Vanaf € 249/ per per maand

 • LTT Energy Gateway
 • Multi-protocol, KNX, Modbus, EnOcean, Z-Wave, Zigbee
 • Multi-acess: Wifi, Blue-tooth, RF, Lora, Sigfox, NB-IoT
 • Generiek en Vendor-neutraal
 • Offline & Online access
 • 1 uur noodstroom & backup

Begeleiding Informatieplicht

Let Things Talk biedt bedrijven een totaaloplossing met de dienst 'Digitaal antwoord op Erkende Maatregelen Energiebesparing' door gevalideerde energiebesparing te realiseren. En hiermee zinvolle invulling te geven aan Erkende Maatregelen Energiebesparing, gepubliceerd door de Rijksdienst van Ondernemingen. 

Let Things Talk kan u meer vertellen over de mogelijkheden van de LTT Energy gateway, wetgeving en de subsidiemogelijkheden omtrent Energie besparende Maatregelen en hiervoor een turn-key oplossing leveren in samenwerking met onze partners uit het LTT ecosysteem.

Zo kunnen wij u  ontzorgen, rondom de uitvoering van de wetgeving informatieplicht

Veel gestelde vragen

 • is een Business Intelligence koppeling aanwezig?

  De LTT Gateway is te koppelen middels een API (Application programming interface). Zo zijn er allerlei mogelijkheden om uw data ter verrijken en hier intelligente aan het systeem toe te voegen. Zo kan er bijvoorbeeld gekoppeld worden met business intelligent (BI) systemen, zodat deze verworven gegevens omgezet kunnen worden naar bruikbare informatie die uw business gaat versnellen.

 • Wat kan ik zoals meten met de Energy Gateway?
 • Leveren jullie ook de internetverbinding en de benodige extra hardware?
 • Verzorgen jullie ook de aangifte Informatieplicht, middels eHerkenning?
 • Welke protocollen en standaarden ondersteund de LTT Energy Gateway?
 • Levert LTT ook energiecontracten?

Demonstratie van de LTT Energy Gateway


Ma - Vrij 9.00 - 17.00
Feestdagen gesloten
8304 BC, Gildenweg 2,  Emmeloord
The Netherlands
 

Over Let Things Talk

Let Things Talk is de provider van oplossingen op het gebied van het Internet of Things in samenwerking met een netwerk van partners (Het LTT ecosysteem), waarmee wij kennis en mogelijkheden van IoT breed in de markt zetten. Let Things Talk is het voorbeeld van een Coöperatief model in een modern jasje.

Ontvang nieuws & updates